0787 733 743 [email protected]

Prin Programul de Microindustrializare, firmele (SRL sau SRL-D) vor putea primi ajutoare de la stat de pana la 450.000 de lei (100.000 de euro) fiecare, pentru investitii. 

Intensitatea finantarii ar urma sa fie de maximum 90%, ceea ce va insemna ca antreprenorii vor suporta  minimum 10% din investitia finala, dar si TVA-ul, care este cheltuiala neeligibila (daca faceti achizitiile de la firme neplatitoare de TVA, nu va mai trebui sa platiti TVA-ul). Daca platiti TVA-ul (pt firmele platitoare de TVA), acesta este deductibil.

Banii pot fi obtinuti prin cerere de rambursare. Cheltuielile vor fi facute din fonduri proprii, iar apoi, Guvernul va deconta cheltuielile antreprenorilor. Puteti sa luati si credit bancar, iar apoi creditul va fi acoperit cu fondurile de la guvern.

Cine va putea obtine finantarea:
In Bucuresti si judetul Ilfov vor putea accesa Programul Microindustrializare 2017 microintreprinderile, intreprinderile mici si cele mijlocii. In schimb, in restul tarii, vor putea accesa acesti bani doar firmele mici si cele mijlocii, conform actualei forme a propunerii de procedura de la ministerul de resort. 

Conditii de eligibilitate pentru firmele aplicante:

·                    Sa aiba cel puţin 1 exerciţiu financiar încheiat la data deschiderii aplicaţiei electronice de înscriere a planului de afaceri;

·                    Sa nu aiba datorii la bugetul general consolidat şi la bugetele locale, atât pentru sediul social, cât şi pentru toate punctele de lucru. Solicitanţii care au datorii eşalonate nu vor fi eligibili.

Următoarele categorii de cheltuieli sunt eligibile:

– Echipamente si utilaje tehnologice (maşini, utilaje şi instalaţii de lucru)
– Spații de lucru
– Aparate şi instalaţii de măsură
– Mijloace de transport (autoutilitare din categorie N1, N2, N3) în strictă legătură cu activitatea pe care s-a accesat programul
– Licenţe, brete, francize, software
– Achiziţionarea de echipamente IT (inclusiv licenţe necesare desfăşurării activităii şi sisteme audio-video)
– Mobilier, aparatură birotică, sistem de protecţie a valorilor umane şi materiale
– Realizarea unui site de prezentare (inclusiv costul domeniului şi achiziţionarea softului pentru comerţul online)
– Instalaţii specifice în scopul obţinerii unei economii de energie
– Consultanţă pentru intocmirea documentaţiei (planul de afaceri)